Paste gratinate la cuptor

de mirela0911 in Paste, 25 Ian 2011 | 14083 vizualizari

 

Ceva rapid si delicios. La noi e "bataie" pentru crusta de deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 500g paste fainoase spirale
  • salam 300-400g (de care doriti)
  • cascaval ras
  • 700 ml bulion
  • 1 ceapa
  • sare, zahar, piper (dupa gust)
  • oregano, busuioc 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste gratinate la cuptor:

Se pun pastele la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce s-au fiert se strecoara, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.

Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in putin ulei. Se adauga bulionul, se condimenteaza dupa gust (eu il fac dulce-acrisor, ceva gen ketchup) se lasa sa fiarba putin dupa care se ia de pe foc si se adauga oregano si busuioc.

Salamul il taiem cubulete. Intr-un vas de yena punem jumate din spirale, se presara salamul, se pune jumate din sos, se rade cascaval si se repeta operatiunea cu restul de ingrediente. Deasupra se rade cascaval din abundenta. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

Se poate servi asa cum e sau se poate adauga si ketchup si cascaval ras (depinde fiecaruia cum ii place).

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si masline dar eu nu am avut de data asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rigatoni cu creveti si scoici